Reumatische voet

Een reumatische voet vraagt extra aandacht, en heeft de juiste en goede voet- verzorging nodig. Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Reuma kent meer dan 100 verschillende chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. De bekendste vorm van reuma is: reumatische artritis.

Reuma is in vijf categorieën te verdelen:

  • Auto-immuunziekten/ontstekingsreuma: Hieronder vallen aandoeningen waarbij ontstekingsreacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen. Ongeveer 420.000 mensen hebben een vorm van ontstekingsreuma. Hierbij verslechtert het kraakbeen in de gewrichten.
  • Artrose: Ongeveer 1,26 miljoen mensen hebben artrose in een of meerdere gewrichten.
  • Weke delen reuma: Hieronder vallen aandoeningen aan onder andere spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten. Ongeveer 240.000 mensen hebben een vorm van weke delen reuma. Bijvoorbeeld Fibromyalgie.
  • Jicht is een een reumatische aandoening die ontstaat door een te hoge urinezuurspiegel in het lichaam. Dit kan leiden tot plotselinge, pijnlijke aanvallen van gewrichten ontstaan. In Nederland zijn 370.000 mensen met jicht
  • Bij osteoporose neemt de massa van het bot af waardoor het bot verzwakt. In de volksmond ook wel botontkalking genoemd. In Nederland zijn 400.000 mensen met osteoporose.

Vergoeding
De voetbehandeling bij cliënten met een reumatische aandoening wordt vaak tot een bepaald maximum bedrag vergoed bij een aanvullende verzekering. U kunt deze informatie vinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering. U ontvangt van de medisch pedicure een factuur van de behandeling. Deze kunt u samen met een huisartsenverklaring naar uw zorgverzekering sturen/mailen. U ontvangt dan het bedrag van de behandeling terug van uw zorgverzekering. Meer informatie hierover: www.zorgwijzer.nl

Lees ook

> Tips voor het kopen van schoenen
> Problemen en verzorging