Reumatische voet – Problemen & verzorging

Voetproblemen door reuma
Veel mensen met reuma hebben vaak last van hun voeten: pijn of stijfheid. Voeten van mensen met een reumatische aandoening zijn vaak gevoelig door ontstekingen, slijtage en/of standafwijkingen (vergroeiingen). Het weefsel onder de bal van uw voet wordt dunner of verschuift, waardoor schoenen niet meer goed passen en u moeite met staan of te lopen krijgt. De gevolgen van wrijving of beknelling kunnen zijn:  eeltvorming, pijnlijke likdoorns, nagelafwijkingen, blaren, wondjes of zelfs infecties. Doordat tenen in verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoenen, krijgen mensen met reuma ook vaak te maken met nagelafwijkingen zoals:

  • verdikt of juist extreem dunne nagels.
  • brokkelige nagels.
  • eeltvorming onder de nagels.
  • ruwe, ondoorzichtige, brosse en ge-spleten nagels (schuurpapiernagels).

Voetverzorging bij reuma
Als medisch pedicure kan ik deze klachten behandelen en verminderen. Waar nodig adviseert de medisch pedicure u over voetverzorgingsproducten. Soms vragen uw voeten iets meer door de gevolgen van de reuma. Of lukt het u door de reuma niet goed om uw voeten zelf te verzorgen. Sinne pedicurepraktijk is gespecialiseerd in het behandelen van voeten van mensen met reuma. Extra aandacht voor uw voeten is geen overbodige luxe.

Zo nodig verwijs ik door naar een podotherapeut of een orthopedisch schoenmaker. Een podotherapeut kan therapeutische (steunzolen) inlegzolen maken om uw klachten tegen te gaan. Deze zolen verminderen bijvoorbeeld drukpunten aan uw voeten. Een orthopedisch schoenmaker maakt op maat gemaakte schoenen. Het doel is dat mensen met zo min mogelijk pijn kunnen lopen en staan.