Orthese

Een hulpstukje voor pijnlijke drukpunten.
Eelt en likdoorns kunnen verwijderd worden, maar omdat de oorzaak niet verwijderd is komt het steeds terug. Een orthese kan hierbij een uitkomst zijn. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat druk- en eeltvorming zelfs verminderd of gestopt kan worden. Een orthese is een hulpmiddel gemaakt van siliconen (zacht materiaal). Dit hulpmiddel kan zowel een beschermende, voorkomende als corrigerende werking hebben. Of een combinatie hiervan. Er zijn verschillende problemen die met een orthese op te lossen zijn.

Voorbeelden drukwerende ortheses:

  • een orthese tussen twee tenen. Bijvoorbeeld voor een weke (zachte) likdoorn.
  • een orthese bij klauwtenen en om een drukplek te verhelpen. Bijvoorbeeld een likdoorn bovenop de teen.
  • een Hallux Valgus-orthese. Door de scheve grote teen is de tweede teen over de grote teen heen gaan groeien. Een orthese kan dan drukplekken voorkomen bij deze standafwijking.
  • een klauwstand- of hamerteen orthese. Door de klauwstand van de tenen zijn de topjes van de tenen vaak gevoelig. Een orthese kan de stand iets veranderen, zodat de topjes minder belast worden. Daardoor ook minder eeltvorming.

Ik kan voor u een geheel op maat gemaakte orthese maken. Vooraf bekeken worden uiteraard de drukplek, de stand van uw tenen en de bewegelijkheid van de hele voet. Ook worden uw voeten opgemeten en wordt uw schoenmaat gecontroleerd. Allemaal belangrijke informatie voor het maken van de perfecte orthese.

€26,- tot €42,- (de prijs is afhankelijk van de grote van de orthese).